تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة

صورة
 تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة         تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة 1 - السرياقوسي : القهوة السرياقوسي بتبقى عبارة عن 3 ملاعق سكر لكل ملعقة بن ( 3 سكر : 1 بن ) ؛ مبدأياً معظم عشاقها بيبقوا غالبا من محدثين القهوه اللي لسه متلطوش ف الحوار أو من النوع اللي بيشربها كل فين و فين .. قهوة تفضلها النساء في المجمل. 2 - الزيادة : القهوه الزياده بتبقي 2 ملعقة سكر لكل ملعقة بن ( 2 سكر : 1 بن ) .. دايماً بتكون هي المدخل اللي بتتسحب فيه نحو عالم إدمان القهوه اللذيذ ؛ ﻷنها قهوة سكرها الزيادة بيكسر طعم البن المر اللي لسه كمبتدئ متعودتش عليه .. فيه ناس بتستمر في تناول القهوة الزيادة ؛ كييفة الزيادة بيبقوا ناس في الأغلب بيهتموا بالمظهر على عكس الجوهر .. ناس مقضينها For Fun و يحبوا يعيشوا التجربة من السطح بدون التطرق للأعماق و بيقفشوا جداً لو القهوة جاتلهم ناقصه سكر و دا يدل على خوفهم من كل ما هو مظبوط أو مانو .. 3 - المانو : القهوة المانو هي الوسط بين المظبوط و الزيادة ؛ ملعقة و نصف سكر لكل ملعقة بن ( 1.5 سكر : 1 بن ) .. المانو غالباً بيتم اللجوء لها ...

☕ إزاي تعمل توليفة قهوة مميزة بنفسك؟ 🔥

  إزاي تعمل توليفة قهوة مميزة بنفسك؟

 

 

إزاي تعمل توليفة قهوة مميزة بنفسك؟

☕ إزاي تعمل توليفة قهوة مميزة بنفسك؟ 🔥

لو زهقت من الطعم التقليدي وعاوز قهوتك تكون بطابع خاص، جرب تعمل توليفتك الخاصة! كل اللي محتاجه هو معرفة النكهات اللي بتحبها وتجرب مزج الأنواع المختلفة لحد ما تلاقي الطعم المثالي ليك. 👌

🔹 إزاي تبدأ؟

✅ جرب تخلط بين بن عربي وبن إفريقي عشان تاخد توازن بين الحموضة والمرارة.
✅ لو بتحب القوام الكريمي، زوّد نسبة البن البرازيلي.
✅ تحب الطعم القوي؟ زوّد نسبة الروبوستا مع الأرابيكا.
✅ جرب تضيف نكهات طبيعية زي القرفة، الهيل، أو جوزة الطيب.

🔹 توليفة مقترحة للمبتدئين:

☕ 70% أرابيكا برازيلي (عشان الحلاوة والقوام)
☕ 20% أرابيكا إثيوبي (عشان النكهات الفاكهية)
☕ 10% روبوستا هندي (عشان القوة والرغوة)
💡 جرب توليفات مختلفة وشاركنا أي نكهة عجبتك أكتر! 😉 الحلقة الجاية هنتكلم عن أسرار طحن القهوة بالطريقة الصح لكل نوع. تابعونا!

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

أسرار توليفات القهوة وكيف تعمل توليفة بنفسك يدل على إنك مهتم بمستوى احترافي.

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

مقارنة كاملة بين نسكافيه كلاسيك ونسكافيه جولد من حيث عدة جوانب رئيسية