إزاي نفس نوع البن يطلع بطعم مختلف؟

صورة
  إزاي نفس نوع البن يطلع بطعم مختلف؟     إزاي نفس نوع البن يطلع بطعم مختلف؟ ممكن تشتري نفس نوع البن من نفس البلد، وتعمله عندك وتلاقي الطعم مختلف عن اللي شربته في كافيه أو عند صاحبك. طب ليه؟ ١- التحميص درجة التحميص بتغيّر شخصية البن تمامًا. • تحميص فاتح → نكهات فاكهية وحموضة واضحة. • تحميص متوسط → توازن بين الحلاوة والمرارة. • تحميص غامق → مرارة وقوة أكتر، بس النكهات الدقيقة بتختفي. ٢- الطحن القهوة التركي محتاجة طحن أنعم من الإسبريسو، والإسبريسو أنعم من الفلتر. ولو الطحن مش مناسب، الطعم هيبوظ: • ناعم زيادة → مرارة قوية. • خشن زيادة → القهوة خفيفة ومية. ٣- الميّه الميه ليها دور ضخم. لو الميه فيها أملاح أو كلور زيادة، النكهة بتتغير 180 درجة. حتى نوع الميه (فلتر / معدنية / حنفية) بيأثر على الطعم. ٤- طريقة التحضير • نفس البن لو عملته تركي هيطلع مختلف عن لما تعمله فلتر. • الضغط في الإسبريسو غير النقع في الفرنش بريس. يعني كل طريقة بتطلع ملامح مختلفة من نفس البن. الخلاصة: القهوة مش مجرد “نوع بن” وبس. دي معادلة كاملة: تحميص + طحن + ميه + طريقة تحضير. وعشان كدا نفس النو...

شاي كرك إقتصادى بحليب البودرة "بدون حليب مبخر أو حليب مكثف"

شاي كرك إقتصادى بحليب البودرة "بدون حليب مبخر أو حليب مكثف"

 

 

شاي كرك إقتصادى بحليب البودرة "بدون حليب مبخر أو حليب مكثف"

 

شاي كرك إقتصادى بحليب البودرة "بدون حليب مبخر أو حليب مكثف"👌❤

المقادير👇

‏2 باكت شاي ‏- 1 و 1/4 كوب ماء ‏- 2 حبهان ‏- 1 عود قرفة‏ - 2 ملعقة كبيرة حليب بودرة‏ - 2 ملعقة صغيرة سكر‏ - 1/2 ملعقة صغيرة جنزبيل مبشور ‏- 1/4 ملعقة صغيرة قرنفل

الطريقة👇

ضعي الماء والجنزبيل والقرنفل والحبهان والقرفة على حرارة متوسطة و عندما يغلي ضيفي السكر والشاي الأسود واتركيه على حرارة خفيفة مرة أخرى لمدة 10 دقائق وارفعيه عن النار واتركيه لمدة دقيقتين ونضيف الحليب إلى الخليط ونعيده الى النار ونقلب حتى يذوب الحليب ويغلى لمدة دقيقة وصفيه جيدا بمصفاة شاي ثم صبيها في أكواب وقدميه ساخن
وبألف هنا🥰

 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

مقارنة كاملة بين نسكافيه كلاسيك ونسكافيه جولد من حيث عدة جوانب رئيسية

🧋مشروب واحدة طرق متعددة " Frappé" "قصة مشروب بارد Frapés (فرابيه أو فربيتشينو )