الإسبريسو هو مشروب قهوة قوي ومركز، وهناك عدة أنواع من الإسبريسو تختلف حسب طريقة التحضير أو التقديم. إليك بعض أنواع الإسبريسو

صورة
  الإسبريسو هو مشروب قهوة قوي ومركز، وهناك عدة أنواع من الإسبريسو تختلف حسب طريقة التحضير أو التقديم. إليك بعض أنواع الإسبريسو     الإسبريسو هو مشروب قهوة قوي ومركز، وهناك عدة أنواع من الإسبريسو تختلف حسب طريقة التحضير أو التقديم. إليك بعض أنواع الإسبريسو: ## 1. الإسبريسو المفرد (Single Espresso) - شوت إسبريسو واحد، عادة ما يكون بحجم 1-2 أونصة. ## 2. الإسبريسو المزدوج (Double Espresso) - شوت إسبريسو مزدوج، عادة ما يكون بحجم 2-4 أونصة. ## 3. الريستريتو (Ristretto) - إسبريسو قصير يتم تحضيره بكمية أقل من الماء، مما يعطيه نكهة أكثر تركيزًا. ## 4. اللونجو (Lungo) - إسبريسو طويل يتم تحضيره بكمية أكثر من الماء، مما يعطيه نكهة أقل تركيزًا. ## 5. الإسبريسو مع الحليب - مثل الكابتشينو أو اللاتيه أو الماكياتو، حيث يتم إضافة الحليب إلى الإسبريسو. ## أنواع الإسبريسو حسب التحضير 1. *إسبريسو يدوي*: يتم تحضيره يدويًا باستخدام ماكينة إسبريسو يدوية. 2. *إسبريسو أوتوماتيكي*: يتم تحضيره باستخدام ماكينة إسبريسو أوتوماتيكية. ## مميزات الإسبريسو 1. *النكهة القوية*: الإسبريسو له نكهة قوية ومركزة....

بعد ما المزارعين يجمعوا كرز القهوة 🍒، بييجي دور أهم خطوة في تحديد طعم القهوة.. المعالجة!

بعد ما المزارعين يجمعوا كرز القهوة بييجي دور أهم خطوة في تحديد طعم القهوة.. المعالجة!

 

 

بعد ما المزارعين يجمعوا كرز القهوة بييجي دور أهم خطوة في تحديد طعم القهوة.. المعالجة!

🌊 ٣- المعالجة والتجفيف ☀️

بعد ما المزارعين يجمعوا كرز القهوة 🍒، بييجي دور أهم خطوة في تحديد طعم القهوة.. المعالجة! 🧐✨ الطريقة اللي بيتعاملوا بيها مع الحبوب بعد الحصاد هي اللي بتحدد النكهات اللي هتحسها في فنجانك! ☕🔥

🔥 طرق معالجة البن:

في ٣ طرق رئيسية لمعالجة القهوة، وكل واحدة بتدي نكهة مختلفة:

✅ ١- المعالجة الطبيعية (التجفيف تحت الشمس) 🌞

الكرز بيتساب زي ما هو على حبوب القهوة وبيتجفف بالشمس لمدة أسابيع.
بتدي نكهات فواكهية وحلاوة طبيعية 🍓🍯.
مشهورة في إثيوبيا والبرازيل.

✅ ٢- المعالجة المغسولة (الغسيل بالماء) 💦

بيتم إزالة اللب من الكرز، وتنظيف الحبوب بمياه نقية قبل التجفيف.
بتدي طعم نظيف، حمضي شوية، ومفعم بالحيوية 🍋☕.
مستخدمة في كولومبيا وكينيا.

✅ ٣- المعالجة بالعسل (نصف مغسولة) 🍯

بيتم إزالة جزء من اللب وترك بعض السكر الطبيعي يجف على الحبة.
بتدي توازن بين الحلاوة والحمضية، ونكهة غنية.
مشهورة في كوستاريكا والسلفادور.

⏳ هل عرفت إن؟

طريقة المعالجة بتفرق جدًا في النكهة، وده سبب إنك تلاقي قهوة فيها نكهة فاكهة زي التوت 🍓، وقهوة تانية فيها طعم الشوكولاتة 🍫!
🌿 من المزرعة للفنجان، كل خطوة بتحدد الطعم!
المرة الجاية لما تشرب قهوتك، جرب تكتشف هي معمولة بأي طريقة معالجة.. يمكن تلاقي نكهة جديدة تحبها! 😍☕

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

مقارنة كاملة بين نسكافيه كلاسيك ونسكافيه جولد من حيث عدة جوانب رئيسية

🧋مشروب واحدة طرق متعددة " Frappé" "قصة مشروب بارد Frapés (فرابيه أو فربيتشينو )