الإسبريسو هو مشروب قهوة قوي ومركز، وهناك عدة أنواع من الإسبريسو تختلف حسب طريقة التحضير أو التقديم. إليك بعض أنواع الإسبريسو

صورة
  الإسبريسو هو مشروب قهوة قوي ومركز، وهناك عدة أنواع من الإسبريسو تختلف حسب طريقة التحضير أو التقديم. إليك بعض أنواع الإسبريسو     الإسبريسو هو مشروب قهوة قوي ومركز، وهناك عدة أنواع من الإسبريسو تختلف حسب طريقة التحضير أو التقديم. إليك بعض أنواع الإسبريسو: ## 1. الإسبريسو المفرد (Single Espresso) - شوت إسبريسو واحد، عادة ما يكون بحجم 1-2 أونصة. ## 2. الإسبريسو المزدوج (Double Espresso) - شوت إسبريسو مزدوج، عادة ما يكون بحجم 2-4 أونصة. ## 3. الريستريتو (Ristretto) - إسبريسو قصير يتم تحضيره بكمية أقل من الماء، مما يعطيه نكهة أكثر تركيزًا. ## 4. اللونجو (Lungo) - إسبريسو طويل يتم تحضيره بكمية أكثر من الماء، مما يعطيه نكهة أقل تركيزًا. ## 5. الإسبريسو مع الحليب - مثل الكابتشينو أو اللاتيه أو الماكياتو، حيث يتم إضافة الحليب إلى الإسبريسو. ## أنواع الإسبريسو حسب التحضير 1. *إسبريسو يدوي*: يتم تحضيره يدويًا باستخدام ماكينة إسبريسو يدوية. 2. *إسبريسو أوتوماتيكي*: يتم تحضيره باستخدام ماكينة إسبريسو أوتوماتيكية. ## مميزات الإسبريسو 1. *النكهة القوية*: الإسبريسو له نكهة قوية ومركزة....

زمان ودلوقتي.. تحميص القهوة بين الماضي والحاضر ☕🔥

 زمان ودلوقتي.. تحميص القهوة بين الماضي والحاضر

 

 

زمان ودلوقتي.. تحميص القهوة بين الماضي والحاضر

زمان ودلوقتي.. تحميص القهوة بين الماضي والحاضر ☕🔥

زمان، كان تحميص القهوة فن حقيقي بيتم على نار هادية في المحماصة النحاسية أو على الصاج فوق الفحم أو السبرتاية. كان لازم التقليب المستمر علشان البن يتحمص بالتساوي وتطلع منه الريحة اللي بتفوق الحواس! 😍🔥
دلوقتي، الموضوع بقى أسرع وأسهل مع ماكينات التحميص الحديثة اللي بتتحكم في درجة الحرارة وزمن التحميص بدقة، علشان تطلعلك النكهة اللي تحبها، سواء كانت فاتحة، متوسطة، أو غامقة! 😋👌
إنت مع أي طريقة؟ تحب الأصالة ولا التكنولوجيا؟ 🤔☕

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

مقارنة كاملة بين نسكافيه كلاسيك ونسكافيه جولد من حيث عدة جوانب رئيسية

🧋مشروب واحدة طرق متعددة " Frappé" "قصة مشروب بارد Frapés (فرابيه أو فربيتشينو )