الإسبريسو هو مشروب قهوة قوي ومركز، وهناك عدة أنواع من الإسبريسو تختلف حسب طريقة التحضير أو التقديم. إليك بعض أنواع الإسبريسو

صورة
  الإسبريسو هو مشروب قهوة قوي ومركز، وهناك عدة أنواع من الإسبريسو تختلف حسب طريقة التحضير أو التقديم. إليك بعض أنواع الإسبريسو     الإسبريسو هو مشروب قهوة قوي ومركز، وهناك عدة أنواع من الإسبريسو تختلف حسب طريقة التحضير أو التقديم. إليك بعض أنواع الإسبريسو: ## 1. الإسبريسو المفرد (Single Espresso) - شوت إسبريسو واحد، عادة ما يكون بحجم 1-2 أونصة. ## 2. الإسبريسو المزدوج (Double Espresso) - شوت إسبريسو مزدوج، عادة ما يكون بحجم 2-4 أونصة. ## 3. الريستريتو (Ristretto) - إسبريسو قصير يتم تحضيره بكمية أقل من الماء، مما يعطيه نكهة أكثر تركيزًا. ## 4. اللونجو (Lungo) - إسبريسو طويل يتم تحضيره بكمية أكثر من الماء، مما يعطيه نكهة أقل تركيزًا. ## 5. الإسبريسو مع الحليب - مثل الكابتشينو أو اللاتيه أو الماكياتو، حيث يتم إضافة الحليب إلى الإسبريسو. ## أنواع الإسبريسو حسب التحضير 1. *إسبريسو يدوي*: يتم تحضيره يدويًا باستخدام ماكينة إسبريسو يدوية. 2. *إسبريسو أوتوماتيكي*: يتم تحضيره باستخدام ماكينة إسبريسو أوتوماتيكية. ## مميزات الإسبريسو 1. *النكهة القوية*: الإسبريسو له نكهة قوية ومركزة....

كل الكتب والمراجع والمواقع المختصة 📰 وخبراء نوادى القهوة فى .. ال standard المعيار 📊 إيطاليا 🇮🇹 أمريكى 🇺🇸 برتغالي 🇵🇹 اسبانى 🇪🇸 وأستراليا 🇦🇺 فرنسا 🇫🇷 المانى 🇩🇪

كل الكتب والمراجع والمواقع المختصة 📰 وخبراء نوادى القهوة فى .. ال standard المعيار 📊 إيطاليا 🇮🇹 أمريكى 🇺🇸 برتغالي 🇵🇹 اسبانى 🇪🇸 وأستراليا 🇦🇺 فرنسا 🇫🇷 المانى 🇩🇪

 

 

كل الكتب والمراجع والمواقع المختصة وخبراء نوادى القهوة فى .. ال standard المعيار  إيطاليا  أمريكى  برتغالي  اسبانى  وأستراليا  فرنسا المانى

كل الكتب والمراجع والمواقع المختصة 📰 وخبراء نوادى القهوة فى .. ال standard المعيار 📊
إيطاليا 🇮🇹 أمريكى 🇺🇸 برتغالي 🇵🇹
اسبانى 🇪🇸 وأستراليا 🇦🇺 فرنسا 🇫🇷 المانى 🇩🇪
ومع اختلاف حجم الشوت والدفعة ( اونصه )
نفسه من ٢٨مل : ٤٠مل تقريبى ...
اثبتت حاجه واحده بس . بنسبه ١٠٠%
أن كميه Espresso فى المشروب مش قاعده 🤌
الأهم .. مراعاه ال باريستا النسبة ➗️ شوت أو ٢ .
بمعنى بشوت ممكن تعمل  caffé latte ب٢ شوت ⛾ و Flat White ب١ شوت ⛾ مفيش مشكله ولا خطاء
المهم النسبة فى التطعيم بالحليب🥛 ...
لل Cappuccino ٣ أجزاء متساوين ..
قهوه + حليب + فوم
وال Latte ٥ أجزاء
١قهوه +٣حليب + ١فوم
فى نادى القهوه الأكواب دائما تقريبًا .. دائما .
من 4:6 أو أكبر من 4 او أقل من 6 Oz أو أونصة .
وخالى بالك دا التحديث . من ٢٨ إلى ٣٢ حاليا ..
من ٢٨ : ٤٠ ليه 🤔
لأن ..  Espresso machine فى تطور وتحدث ✨️
ونسبه وجوده الاستخلاص اتحسنت كتير ..
وانت كمان ك Barista حدث نفسك .
والمهم دائمآ النسبة ➗️
حتى فى المشروبات المقيده مثل ..
لل Cortado أو ال Flat White مثلآ..
فى كل الأوراق البحثيه وإعداد المجالات الجديدة .
السعه تقريبيه .. من : إلى القيد على النسبة ➗️
🛡 لاكن ..
فى نفس الوقت لابد من مراعاه ..
المشروب القوى أو المشروب الخفيف .
المدمج مع الحليب .
والا ممكن تسميه ( فتحى ) على اسم جدة .. 😁
لاكن تقولى شرط نسبه الاسبيرسو ب١ شوت أو✌️
فى مشروب حليبي لكن قليل منهم مقيد فعلا ومحدد .
يارب اكون قدرت اوصلك المعلومة 📲
👨‍🍳 انتظر استفساراتكم وتجاربكم على مدونتى .. 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

مقارنة كاملة بين نسكافيه كلاسيك ونسكافيه جولد من حيث عدة جوانب رئيسية

🧋مشروب واحدة طرق متعددة " Frappé" "قصة مشروب بارد Frapés (فرابيه أو فربيتشينو )