تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة

صورة
 تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة         تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة 1 - السرياقوسي : القهوة السرياقوسي بتبقى عبارة عن 3 ملاعق سكر لكل ملعقة بن ( 3 سكر : 1 بن ) ؛ مبدأياً معظم عشاقها بيبقوا غالبا من محدثين القهوه اللي لسه متلطوش ف الحوار أو من النوع اللي بيشربها كل فين و فين .. قهوة تفضلها النساء في المجمل. 2 - الزيادة : القهوه الزياده بتبقي 2 ملعقة سكر لكل ملعقة بن ( 2 سكر : 1 بن ) .. دايماً بتكون هي المدخل اللي بتتسحب فيه نحو عالم إدمان القهوه اللذيذ ؛ ﻷنها قهوة سكرها الزيادة بيكسر طعم البن المر اللي لسه كمبتدئ متعودتش عليه .. فيه ناس بتستمر في تناول القهوة الزيادة ؛ كييفة الزيادة بيبقوا ناس في الأغلب بيهتموا بالمظهر على عكس الجوهر .. ناس مقضينها For Fun و يحبوا يعيشوا التجربة من السطح بدون التطرق للأعماق و بيقفشوا جداً لو القهوة جاتلهم ناقصه سكر و دا يدل على خوفهم من كل ما هو مظبوط أو مانو .. 3 - المانو : القهوة المانو هي الوسط بين المظبوط و الزيادة ؛ ملعقة و نصف سكر لكل ملعقة بن ( 1.5 سكر : 1 بن ) .. المانو غالباً بيتم اللجوء لها ...

علشان تعرف إذا كانت حبوب البن المحمصة واخدة رطوبة، في علامات واضحة ممكن تلاحظها

علشان تعرف إذا كانت حبوب البن المحمصة واخدة رطوبة، في علامات واضحة ممكن تلاحظها

 

 

علشان تعرف إذا كانت حبوب البن المحمصة واخدة رطوبة، في علامات واضحة ممكن تلاحظها

علشان تعرف إذا كانت حبوب البن المحمصة واخدة رطوبة، في علامات واضحة ممكن تلاحظها:

1. الملمس: الحبوب لو كانت طرية أو مش مقرمشة لما تكسرها، ده مؤشر إنها امتصت رطوبة. الحبوب المفروض تكون ناشفة ومتماسكة.
2. الرائحة: فقدان الرائحة القوية المميزة للبن المحمص أو وجود ريحة غريبة أو باهتة ممكن يكون بسبب الرطوبة.
3. اللون: لو لاحظت بقع باهتة أو تغير في لون الحبوب، ده ممكن يكون نتيجة الرطوبة أو حتى بداية عفن.
4. الطَحْن: لو لما تطحن البن تلاحظ إن القوام مش ناعم ومتجانس، أو فيه تكتلات، ده مؤشر إن الحبوب فيها رطوبة.
5. التذوق: الطعم ممكن يكون باهت، فيه مرارة زايدة أو حتى نكهة غريبة مش معتادة.
6. الصوت: لما تهز كيس البن، الحبوب المفروض تصدر صوت "طقطقة" خفيف. لو الصوت مكتوم أو مفيش صوت، ممكن يكون بسبب رطوبة.

 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

أسرار توليفات القهوة وكيف تعمل توليفة بنفسك يدل على إنك مهتم بمستوى احترافي.

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

مقارنة كاملة بين نسكافيه كلاسيك ونسكافيه جولد من حيث عدة جوانب رئيسية