تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة

صورة
 تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة         تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة 1 - السرياقوسي : القهوة السرياقوسي بتبقى عبارة عن 3 ملاعق سكر لكل ملعقة بن ( 3 سكر : 1 بن ) ؛ مبدأياً معظم عشاقها بيبقوا غالبا من محدثين القهوه اللي لسه متلطوش ف الحوار أو من النوع اللي بيشربها كل فين و فين .. قهوة تفضلها النساء في المجمل. 2 - الزيادة : القهوه الزياده بتبقي 2 ملعقة سكر لكل ملعقة بن ( 2 سكر : 1 بن ) .. دايماً بتكون هي المدخل اللي بتتسحب فيه نحو عالم إدمان القهوه اللذيذ ؛ ﻷنها قهوة سكرها الزيادة بيكسر طعم البن المر اللي لسه كمبتدئ متعودتش عليه .. فيه ناس بتستمر في تناول القهوة الزيادة ؛ كييفة الزيادة بيبقوا ناس في الأغلب بيهتموا بالمظهر على عكس الجوهر .. ناس مقضينها For Fun و يحبوا يعيشوا التجربة من السطح بدون التطرق للأعماق و بيقفشوا جداً لو القهوة جاتلهم ناقصه سكر و دا يدل على خوفهم من كل ما هو مظبوط أو مانو .. 3 - المانو : القهوة المانو هي الوسط بين المظبوط و الزيادة ؛ ملعقة و نصف سكر لكل ملعقة بن ( 1.5 سكر : 1 بن ) .. المانو غالباً بيتم اللجوء لها ...

شاب جديد ورايح ومعندكش خبراء ورايح تشترى حبوب بن أخضر عشان توزعهم وتكسب منهم بتبص كده فى الحبوب لقيت شوية حبوب عليهم قشره سوداء

 شاب جديد ورايح ومعندكش خبراء ورايح تشترى حبوب بن أخضر عشان توزعهم وتكسب منهم بتبص كده فى الحبوب لقيت شوية حبوب عليهم قشره سوداء

 

 

شاب جديد ورايح ومعندكش خبراء ورايح تشترى حبوب بن أخضر عشان توزعهم وتكسب منهم بتبص كده فى الحبوب لقيت شوية حبوب عليهم قشره سوداء

شاب جديد ورايح ومعندكش خبراء ورايح تشترى حبوب بن أخضر عشان توزعهم وتكسب منهم بتبص كده فى الحبوب لقيت شوية حبوب عليهم قشره سوداء

وجود قشرة سوداء على بعض حبوب البن الأخضر (تشبه قشرة الفول السوداني) يُعتبر عيباً من عيوب الجودة، وتحديداً يُصنَّف كـ عيب ظاهري أو عيب فيزيائي في تصنيف القهوة الخضراء. إليك التفاصيل:
ما هي هذه القشرة السوداء؟
القشرة دي غالباً بتكون بقايا من الغلاف الخارجي للبن (الـ silverskin أو pergamino) اللي مفروض يتم إزالته أثناء التجهيز (المعالجة).
في بعض الحالات، بيكون سببها تخمير غير سليم أو تجفيف سيء للبن بعد الجني، ما يخلي القشرة تلتصق بالحبّة وتتحول للون داكن أو أسود.
عيوب الحبوب اللي عليها القشرة السوداء:
1. تأثير على الطَعم: وجود القشرة دي في البن أثناء التحميص ممكن يخلي الطعم فيه مرار زائد أو نكهة ترابية غير مرغوبة.
2. تحميص غير متساوٍ: القشرة تعيق وصول الحرارة بشكل منتظم، فبالتالي التحميص ما يكونش متوازن بين الحبوب.
3. دليل على ضعف الفرز أو المعالجة: دا مؤشر إن البن جاي من مزرعة أو معمل تجهيز ما عملش فرز كويس، وده يقلل من جودة البُن الكلية.
4. تأثير بصري وتسويقي: شكل الحبوب عليه قشرة أو لون غير موحد بيقلل من جاذبية المنتج إذا كنت بتبيعه كخام.

 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

أسرار توليفات القهوة وكيف تعمل توليفة بنفسك يدل على إنك مهتم بمستوى احترافي.

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

مقارنة كاملة بين نسكافيه كلاسيك ونسكافيه جولد من حيث عدة جوانب رئيسية