إزاي نفس نوع البن يطلع بطعم مختلف؟

صورة
  إزاي نفس نوع البن يطلع بطعم مختلف؟     إزاي نفس نوع البن يطلع بطعم مختلف؟ ممكن تشتري نفس نوع البن من نفس البلد، وتعمله عندك وتلاقي الطعم مختلف عن اللي شربته في كافيه أو عند صاحبك. طب ليه؟ ١- التحميص درجة التحميص بتغيّر شخصية البن تمامًا. • تحميص فاتح → نكهات فاكهية وحموضة واضحة. • تحميص متوسط → توازن بين الحلاوة والمرارة. • تحميص غامق → مرارة وقوة أكتر، بس النكهات الدقيقة بتختفي. ٢- الطحن القهوة التركي محتاجة طحن أنعم من الإسبريسو، والإسبريسو أنعم من الفلتر. ولو الطحن مش مناسب، الطعم هيبوظ: • ناعم زيادة → مرارة قوية. • خشن زيادة → القهوة خفيفة ومية. ٣- الميّه الميه ليها دور ضخم. لو الميه فيها أملاح أو كلور زيادة، النكهة بتتغير 180 درجة. حتى نوع الميه (فلتر / معدنية / حنفية) بيأثر على الطعم. ٤- طريقة التحضير • نفس البن لو عملته تركي هيطلع مختلف عن لما تعمله فلتر. • الضغط في الإسبريسو غير النقع في الفرنش بريس. يعني كل طريقة بتطلع ملامح مختلفة من نفس البن. الخلاصة: القهوة مش مجرد “نوع بن” وبس. دي معادلة كاملة: تحميص + طحن + ميه + طريقة تحضير. وعشان كدا نفس النو...

تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة

 تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة

 

 

تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة

 

تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة ☕️🤎

1 - السرياقوسي :
القهوة السرياقوسي بتبقى عبارة عن 3 ملاعق سكر لكل ملعقة بن
( 3 سكر : 1 بن ) ؛
مبدأياً معظم عشاقها بيبقوا غالبا من محدثين القهوه اللي لسه متلطوش ف الحوار أو من النوع اللي بيشربها كل فين و فين ..
قهوة تفضلها النساء في المجمل.
2 - الزيادة : القهوه الزياده بتبقي
2 ملعقة سكر لكل ملعقة بن
( 2 سكر : 1 بن ) ..
دايماً بتكون هي المدخل اللي بتتسحب فيه نحو عالم إدمان القهوه اللذيذ ؛ ﻷنها قهوة سكرها الزيادة بيكسر طعم البن المر اللي لسه كمبتدئ متعودتش عليه ..
فيه ناس بتستمر في تناول القهوة الزيادة ؛ كييفة الزيادة بيبقوا ناس في الأغلب بيهتموا بالمظهر على عكس الجوهر .. ناس مقضينها For Fun و يحبوا يعيشوا التجربة من السطح بدون التطرق للأعماق و بيقفشوا جداً لو القهوة جاتلهم ناقصه سكر و دا يدل على خوفهم من كل ما هو مظبوط أو مانو ..
3 - المانو : القهوة المانو هي الوسط بين المظبوط و الزيادة ؛ ملعقة و نصف سكر لكل ملعقة بن
( 1.5 سكر : 1 بن ) ..
المانو غالباً بيتم اللجوء لها في حالتين : يا إما زهقت من الزيادة و عايز تنتقل للمظبوط و بتتعود تدريجياً علي تقليل السكر ..
يا إما إنتا أصلاً كييف مظبوط بس بتقعد علي قهوه شغال فيها صنايعي فاشل و عمره ما عرف يظبط قهوتك ف بتضطر تطلبها مانو بنية المظبوط و التكتيك دا ناجح تماماً مع القهوجية الفشلة ..
المانو مرحلة إنتقالية مينفعش تقف عندها كتير ﻷنها ملهاش توصيف دقيق في علم القهوة و الأمزجة !!!
4 - المظبوط : واحد علي واحد
( 1 سكر : 1 بن ) ..
قهوة متكافئة تماماً و السواد الأعظم من المدمنين بيلعبوا في ال Category دا .. قهوتك المظبوطة تدل علي شخصيتك المتزنة العادلة اللي مبتحبش حاجة تيجي علي حساب حاجة .. إستمتاعك بطعم البن بكمية سكر متوازنة بيخلق جو من السعادة المفرطة التي لا تنتهي سوي مع أخر رشفه من الكوب .. بإختصار كييف القهوة المظبوط إنسان برنسسسسسس في نفسه ﻷقصي درجه ..
5 - ع الريحه : مبدأياً ؛
طالما وصلت للنقطة دي يبقى إنت مدمن عشق إدمانه و قررت تعلي ال Dose ﻷنك مبقتش تتكيف زي الأول !!!
( 0.5 سكر : 1 بن ) مع السكر اللي بينخفض تدريجياً و طغيان طعم البن ف نحن أمام قهوة صنعت من أجل
ال Professionals Only
عشان مستحيل تلاقي مبتدأين بيشربوا القهوة ع الريحة ..
فيه قاعدة عامة ؛ كلما قلت نسبه السكر بالنسبه للبن ؛
زادت درجه جمدانك و برنستك
و مزاجك ..
6 - السادة : .............
تجربة مختلفة ومش لأي حد خالص ....
لو مش قدها متجربش ....... الموضوع أكبر من تخيلك ......
تكمله الكوبايه بدون ما بطنك تقلب و نفسك تقفل معناها ولادة وحش جديد مبيخافش من أي حاجه بطل لا تقهرة الظروف .....
انا بشربها على الريحه وممكن ساده ☕️ 🔥🔥🔞💪
وانتم أي نوع تفضلو ؟

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

مقارنة كاملة بين نسكافيه كلاسيك ونسكافيه جولد من حيث عدة جوانب رئيسية

🧋مشروب واحدة طرق متعددة " Frappé" "قصة مشروب بارد Frapés (فرابيه أو فربيتشينو )