عايز كافيين يخلي دماغك مفيهاش نوم!"

صورة
  عايز كافيين يخلي دماغك مفيهاش نوم!"     عايز كافيين يخلي دماغك مفيهاش نوم!" التلاتة الكبار اللي بيصحّوا أي حد نايم، وكمان تبقى عارف كافيينهم كام في الـ 100 ج رام الفيتنامي الروبيستا أعلى نوع في الكافيين. فيه من 2.5% لـ 2.7% كافيين لكل 100 جرام. يعني لو زودت منه في التوليفة، ما تحلمش تنام بدري! الهندي الروبيستا طعمه تقيل، ووشه عالي وكافيينه بيخبط جامد. فيه حوالي 2.2% لـ 2.5% كافيين لكل 100 جرام. بينفع جدًا للناس اللي بتطلب قهوة "تزغرد" في الدماغ الأوغندي الروبيستا قوي ومظلوم شوية في السوق، بس الكافيين فيه مش قليل. فيه من 2.1% لـ 2.6% كافيين لكل 100 جرام. يعني صاحي وفايق وكمان مش غالي. بس خد بالك... على قد ما هتاخد كافيين ، هتاخد مرارة يعني الحلو ميكملش للآخر لو مش بتستحمل القهوة المرة، يبقى لازم توازن التوليفة… إنما لو دماغك بتحب القهوة السادة التقيلة، إبقى انت كده في السليم --- "خد بالك… دي قهوة مش للناس اللي ناوية تنام بدري " - ملحوظه صغيره هى دى أنواع مش بتتشرب لوحدها هى بتدخل فى توليفات القهوه مع أنواع تانيه هو الغرض من البوست إظهار الأنواع الل...

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

 سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

 

 

 

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

تخيَّل إنك دلوقتي بتقلي بيضة على نار هادية. أول حاجة بتيجي في بالك: “هحط عليها إيه؟”
رشة ملح خفيفة تِهدي الطعم.
شوية فلفل أسود يرفعوا الحرارة ويخلّوا الريحة تفتح نفسك.
لمسة كمون تضيف عمق وترابيّة مميّزة.
وفي ناس تحب ترشة بهارات مشكلة، أو حتى نقطة كاتشب للُّمسة الحلوة-الحامضة.

قبل ما ترش أي حاجة، دماغك بتتخيل الطعم والتأثير:

لو زوّدت الملح شوية هتحس بلسعة ملوحة واضحة، ولو قللته هيبقى البيض “مِسكر” شوية. الكمون هيطغى برائحته لو حطيت منه زيادة، والفلفل الأسود لو زاد هيدّي لدغة حرّاقة. في النهاية أنت بتظبط المقادير بالملي علشان توصل لِبيضة تعمل مزاجك بالضبط.

نفس الحكاية مع توليفات البن. كل نوع حبوب ليه شخصية خاصة:

  • بن برازيلي مثلاً بيضيف جسد كامل ومرارة متوازنة.
    إثيوبي يديك فاكهية واضحة وعطر يملأ المكان.
    كولومبي يوازن ما بين الحلاوة والحِمضية.

لما تخلطهم، أنت أشبه بشيف قهوة:

كم جرام من البرازيلي يربط القوام؟

قد إيه من الإثيوبي يفتح العطر؟

لمسة من الكولومبي تضبط السكر الطبيعي؟

مفيش قواعد ثابتة ولا وصفة وحيدة صحيحة؛ في الآخر “المِزاج سلطان”. مهمتك كـ “بارستا التوليفات” إنك تعرف تأثير كل حبة، زي ما بتعرف تأثير كل بهار، وتلعب بالنِّسَب لحد ما فنجان القهوة يطلع بالضبط على ذوق اللي هيشربه—قوي، ناعم، فاكهي، أو متوازن. كل رشّة بن تُعادِل رشّة بهار: أما تزود، أما تنقص، لحد ما تلاقي التوليفة اللي تخلي أول رشفة تنطق: “بس كده!”

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

حبّة البن الكرزية (اللي بنسميها "الكرزة") هي الثمرة اللي بتكون على شجرة البن. شكلها شبه الكرز الصغير، وجواها في العادة بيكون في

🧋مشروب واحدة طرق متعددة " Frappé" "قصة مشروب بارد Frapés (فرابيه أو فربيتشينو )