عايز كافيين يخلي دماغك مفيهاش نوم!"

صورة
  عايز كافيين يخلي دماغك مفيهاش نوم!"     عايز كافيين يخلي دماغك مفيهاش نوم!" التلاتة الكبار اللي بيصحّوا أي حد نايم، وكمان تبقى عارف كافيينهم كام في الـ 100 ج رام الفيتنامي الروبيستا أعلى نوع في الكافيين. فيه من 2.5% لـ 2.7% كافيين لكل 100 جرام. يعني لو زودت منه في التوليفة، ما تحلمش تنام بدري! الهندي الروبيستا طعمه تقيل، ووشه عالي وكافيينه بيخبط جامد. فيه حوالي 2.2% لـ 2.5% كافيين لكل 100 جرام. بينفع جدًا للناس اللي بتطلب قهوة "تزغرد" في الدماغ الأوغندي الروبيستا قوي ومظلوم شوية في السوق، بس الكافيين فيه مش قليل. فيه من 2.1% لـ 2.6% كافيين لكل 100 جرام. يعني صاحي وفايق وكمان مش غالي. بس خد بالك... على قد ما هتاخد كافيين ، هتاخد مرارة يعني الحلو ميكملش للآخر لو مش بتستحمل القهوة المرة، يبقى لازم توازن التوليفة… إنما لو دماغك بتحب القهوة السادة التقيلة، إبقى انت كده في السليم --- "خد بالك… دي قهوة مش للناس اللي ناوية تنام بدري " - ملحوظه صغيره هى دى أنواع مش بتتشرب لوحدها هى بتدخل فى توليفات القهوه مع أنواع تانيه هو الغرض من البوست إظهار الأنواع الل...

ليه بعض الناس بترش سكر الجلوكوز على البن الأخضر قبل التحميص؟!

ليه بعض الناس بترش سكر الجلوكوز على البن الأخضر قبل التحميص؟!

 

 

ليه بعض الناس بترش سكر الجلوكوز على البن الأخضر قبل التحميص؟!

🫘💥 ليه بعض الناس بترش سكر الجلوكوز على البن الأخضر قبل التحميص؟!

الموضوع غريب؟ تعال نفهم الحكايه...

فيه ناس بدأت تجرب ترش جلوكوز بودرة أو تحط طبقة خفيفة على البن الأخضر قبل ما يدخل على المحمصة، والسبب؟ تعال أقولك:

🔸 يقلل المرارة بعد التحميص

الجلوكوز بيساعد على تفاعل "مايار" اللي بيطلع منه ريحة وطعم القهوة اللي بتحبها… ولما بنضيف شوية سكر، التفاعل بيكون أقوى والطعم بيروق شوية.

🔸 بيساعد على الكراملة

يعني وانت بتحمص، السكر بيتحول لطعم مسكّر خفيف وبيغني الطعم النهائي.

🔸 بيقلل نسبة التجفيف

لما السكر يتفاعل مع الحرارة، بيحافظ شوية على رطوبة الحبوب وبيقلل الفقد في الوزن، وده بيساعد في القوام كمان.

🔸 لو البن فيه شوية عيوب؟ بيحسن الطعم ويداري المرارة

💬 طب هل دي طريقة معتمدة في القهوة المتخصصة؟

لأ خالص... دي طريقة ممكن تستخدمها لو شغال ببن متوسط أو اقتصادي، وعايز تحسن الطعم وتقلل العيوب.

⚠️ بس خد بالك: – لو زودت الكمية، ممكن البن يطلع مُسكر أوي

  •  الجلوكوز ممكن يلزق في المحمصة ويعمل دخنة
  •  والطعم لو زاد عن حده ممكن يبقى "مصطنع"
الطريقه دى لا ينصح باستخدامها نهائى ماهى الا معلومات عامه
لما تسببه من أمراض وغش وفى دول بتستخدم الطريقه دى ومنتشر بس فى النهايه لا يوصى بها
ولو جربتها قبل كده، احكي لنا عملت إيه؟ 👇

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

حبّة البن الكرزية (اللي بنسميها "الكرزة") هي الثمرة اللي بتكون على شجرة البن. شكلها شبه الكرز الصغير، وجواها في العادة بيكون في

علشان تعرف إذا كانت حبوب البن المحمصة واخدة رطوبة، في علامات واضحة ممكن تلاحظها