تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة

صورة
 تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة         تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة 1 - السرياقوسي : القهوة السرياقوسي بتبقى عبارة عن 3 ملاعق سكر لكل ملعقة بن ( 3 سكر : 1 بن ) ؛ مبدأياً معظم عشاقها بيبقوا غالبا من محدثين القهوه اللي لسه متلطوش ف الحوار أو من النوع اللي بيشربها كل فين و فين .. قهوة تفضلها النساء في المجمل. 2 - الزيادة : القهوه الزياده بتبقي 2 ملعقة سكر لكل ملعقة بن ( 2 سكر : 1 بن ) .. دايماً بتكون هي المدخل اللي بتتسحب فيه نحو عالم إدمان القهوه اللذيذ ؛ ﻷنها قهوة سكرها الزيادة بيكسر طعم البن المر اللي لسه كمبتدئ متعودتش عليه .. فيه ناس بتستمر في تناول القهوة الزيادة ؛ كييفة الزيادة بيبقوا ناس في الأغلب بيهتموا بالمظهر على عكس الجوهر .. ناس مقضينها For Fun و يحبوا يعيشوا التجربة من السطح بدون التطرق للأعماق و بيقفشوا جداً لو القهوة جاتلهم ناقصه سكر و دا يدل على خوفهم من كل ما هو مظبوط أو مانو .. 3 - المانو : القهوة المانو هي الوسط بين المظبوط و الزيادة ؛ ملعقة و نصف سكر لكل ملعقة بن ( 1.5 سكر : 1 بن ) .. المانو غالباً بيتم اللجوء لها ...

كل انواع القهوة

 كل انواع القهوة

 

 

كل انواع القهوة

كل انواع القهوة ☕♥️

1_راف (Raf)

دولة المنشأ: روسيا 🇷🇺
💱 عادةً يحتوي على جرعة واحدة من الإسبريسو ☕️
+ 150 مل من الكريمة السائلة ..
+ ملعقة من السكر والفانيليا .
💨 يتم تبخير الكريمة مع الإسبريسو والسكر ..
للحصول على قوام كريمي ناعم .
🤏 حجم الكوب _ كوب كبير (200-250 مل)
* قهوة غنية، كريمية، وحلوة، تشبه الحلوى 🍭
أكثر من كونها قهوة تقليدية ✨️

2- لاتيه (Latte)

دولة المنشأ: إيطاليا 🇮🇹
💱 جرعة واحدة من الإسبريسو (30 مل) ☕️
+ 200 مل من الحليب المبخر .
💨 طبقة خفيفة جدًا من الفوم ودرجة حرارة الحليب .. تكون حوالي 60-65 درجة مئوية🌡
🤏 حجم الكوب _ كوب كبير (240-300 مل)
* مشروب حليبي ناعم، مثالي لمن يفضلون قهوة ☕
خفيفة بدون طعم قوي للإسبريسو ✨️

3- كابتشينو (Cappuccino)

دولة المنشأ: إيطاليا 🇮🇹
💱 جرعة واحدة من الإسبريسو (30 مل)
+ 60 مل من الحليب المبخر ..
+ 60 مل من الفوم .
💨 كمية الفوم متوسطة وكثيفة درجة حرارة الحليب .. حوالي 65 درجة مئوية🌡
🤏 حجم الكوب _ 150-180 مل
* متوازن بين الإسبريسو والحليب، بقوام كريمي 🍥
وقوي النكهة 💪

4- فلات_وايت (Flat_White)

دولة المنشأ: أستراليا 🇦🇺 أو نيوزيلندا 🇳🇿
💱 جرعتان من الإسبريسو (60 مل) ☕️☕️
+ 120 مل من الحليب المبخر .
💨 رغوة خفيفة جدًا، ودرجة حرارة الحليب ..
حوالي 55-60 درجة مئوية🌡
🤏 حجم الكوب 150-180 مل
* قهوة قوية وغنية بالإسبريسو ☕️
مع قوام ناعم ومخمل✨️

5- كورتادو (Cortado)

دولة المنشأ: إسبانيا 🇪🇦
💱 جرعة واحدة من الإسبريسو (30 مل) ☕️
+ 30 مل من الحليب المبخر .
💨 رغوة خفيفة جدًا ودرجة حرارة الحليب ..
حوالي 55-60 درجة مئوية🌡
🤏 حجم الكوب _ 90-120 مل.
* متوازن بين الحليب والإسبريسو ⚖️
قوي ولكن أقل مرارة من الإسبريسو الصافي ✨️

6- أمريكانو (Americano)

دولة المنشأ: إيطاليا 🇮🇹 (لكن شائع في أمريكا)
💱 جرعة واحدة من الإسبريسو (30 مل) ☕️
+ 120-150 مل من الماء الساخن .
💦 لا يحتوي على حليب أو فوم ودرجة حرارة الماء .. تكون حوالي 80-85 درجة مئوية🌡
🤏 حجم الكوب _ 180-240 مل
* قهوة خفيفة ولكنها لا تزال غنية بالنكهة 🌬
أقرب إلى القهوة المفلترة ✨️

7- إسبريسو (Espresso)

دولة المنشأ: إيطاليا 🇮🇹
💦 لا يحتوي على حليب الكوب يحتوي فقط ..
على 30 مل من الإسبريسو ☕️
يتم استخراجه عند 88-94 درجة مئوية🌡
🤏 حجم الكوب _ 30-60 مل
* قهوة قوية ومركزة ذات نكهة غنية 🌬
وكريما ذهبية على السطح

 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

أسرار توليفات القهوة وكيف تعمل توليفة بنفسك يدل على إنك مهتم بمستوى احترافي.

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

مقارنة كاملة بين نسكافيه كلاسيك ونسكافيه جولد من حيث عدة جوانب رئيسية