تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة

صورة
 تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة         تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة 1 - السرياقوسي : القهوة السرياقوسي بتبقى عبارة عن 3 ملاعق سكر لكل ملعقة بن ( 3 سكر : 1 بن ) ؛ مبدأياً معظم عشاقها بيبقوا غالبا من محدثين القهوه اللي لسه متلطوش ف الحوار أو من النوع اللي بيشربها كل فين و فين .. قهوة تفضلها النساء في المجمل. 2 - الزيادة : القهوه الزياده بتبقي 2 ملعقة سكر لكل ملعقة بن ( 2 سكر : 1 بن ) .. دايماً بتكون هي المدخل اللي بتتسحب فيه نحو عالم إدمان القهوه اللذيذ ؛ ﻷنها قهوة سكرها الزيادة بيكسر طعم البن المر اللي لسه كمبتدئ متعودتش عليه .. فيه ناس بتستمر في تناول القهوة الزيادة ؛ كييفة الزيادة بيبقوا ناس في الأغلب بيهتموا بالمظهر على عكس الجوهر .. ناس مقضينها For Fun و يحبوا يعيشوا التجربة من السطح بدون التطرق للأعماق و بيقفشوا جداً لو القهوة جاتلهم ناقصه سكر و دا يدل على خوفهم من كل ما هو مظبوط أو مانو .. 3 - المانو : القهوة المانو هي الوسط بين المظبوط و الزيادة ؛ ملعقة و نصف سكر لكل ملعقة بن ( 1.5 سكر : 1 بن ) .. المانو غالباً بيتم اللجوء لها ...

المايسترو اللي بيعمل التوليفات دي هو العمود الفقري لأي محل أو مطحن بن.

 المايسترو اللي بيعمل التوليفات دي هو العمود الفقري لأي محل أو مطحن بن.


 
المايسترو اللي بيعمل التوليفات دي هو العمود الفقري لأي محل أو مطحن بن.

 
المايسترو اللي بيعمل التوليفات دي هو العمود الفقري لأي محل أو مطحن بن. شغله مش مجرد يخلط كام نوع بن وخلاص… لأ، ده لازم يطلعلك نفس الطعم والجودة كل مرة، ودي أصعب حاجة. ليه؟ عشان البن في مصر كل مرة ييجي مختلف! مرة درجة التحميص مش زي المرة اللي قبلها، مرة الحبوب حجمها غير، مرة المزرعة غير أو المعالجة مختلفة.
والتاني بقى، الزبون المصري 😂 عايز كيلو البن بـ 450 أو 500 جنيه، وربع كيلو بـ 140، ويشرب فنجان يفتح النفس ويشم ريحة تخليه يعيش الدور! طب يعمل إيه اللي بيعمل التوليفة؟ قدامه اختيارات محدودة: إندونيسي فيه 45 عيب، حبشي لقمتي، برازيلي، فيتنامي… ويلا بقى يا فنان طلع منهم طعم حكاية وما تعديش التكلفة 400 جنيه!
غير بقى المشاكل الفنية: تراب مالي المكان، رطوبة وحرارة، المحل مفيهوش تهوية ولا تكييف، والمطحنة العجوز اللي ممكن تطلعلك طحن غير التاني.
وفوق ده كله… الراجل شغال بالساعات، مرتبه مش قد تعبه، ضغط شغل رهيب، عايش يوم بيوم، ومع ذلك بيصحى كل يوم يحاول يعمل أحلى حاجة عنده.
وبرغم كل ده، الفنان ده مش بيستسلم. بالعكس… بيكمل، بيبدع، ويثبت إن الشغف بيكسر أي صعب. وده اللي بيخلي فنجان القهوة اللي في إيدك ليه طعم تاني.
تحية من القلب لكل فنان قهوة بيكافح وبيفرحنا بنجاحاته 🙌☕

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

أسرار توليفات القهوة وكيف تعمل توليفة بنفسك يدل على إنك مهتم بمستوى احترافي.

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

مقارنة كاملة بين نسكافيه كلاسيك ونسكافيه جولد من حيث عدة جوانب رئيسية