تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة

صورة
 تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة         تحضير كل أنواع القهوة بالتفصيل لعشاق القهوة 1 - السرياقوسي : القهوة السرياقوسي بتبقى عبارة عن 3 ملاعق سكر لكل ملعقة بن ( 3 سكر : 1 بن ) ؛ مبدأياً معظم عشاقها بيبقوا غالبا من محدثين القهوه اللي لسه متلطوش ف الحوار أو من النوع اللي بيشربها كل فين و فين .. قهوة تفضلها النساء في المجمل. 2 - الزيادة : القهوه الزياده بتبقي 2 ملعقة سكر لكل ملعقة بن ( 2 سكر : 1 بن ) .. دايماً بتكون هي المدخل اللي بتتسحب فيه نحو عالم إدمان القهوه اللذيذ ؛ ﻷنها قهوة سكرها الزيادة بيكسر طعم البن المر اللي لسه كمبتدئ متعودتش عليه .. فيه ناس بتستمر في تناول القهوة الزيادة ؛ كييفة الزيادة بيبقوا ناس في الأغلب بيهتموا بالمظهر على عكس الجوهر .. ناس مقضينها For Fun و يحبوا يعيشوا التجربة من السطح بدون التطرق للأعماق و بيقفشوا جداً لو القهوة جاتلهم ناقصه سكر و دا يدل على خوفهم من كل ما هو مظبوط أو مانو .. 3 - المانو : القهوة المانو هي الوسط بين المظبوط و الزيادة ؛ ملعقة و نصف سكر لكل ملعقة بن ( 1.5 سكر : 1 بن ) .. المانو غالباً بيتم اللجوء لها ...

الإسبريسو سنجل (Single Espresso) والإسبريسو دابل (Double Espresso) هما جرعتان مختلفتان من الإسبريسو، إليك الفروق الرئيسية

 الإسبريسو سنجل (Single Espresso) والإسبريسو دابل (Double Espresso) هما جرعتان مختلفتان من الإسبريسو، إليك الفروق الرئيسية

 

 

الإسبريسو سنجل (Single Espresso) والإسبريسو دابل (Double Espresso) هما جرعتان مختلفتان من الإسبريسو، إليك الفروق الرئيسية

 

الإسبريسو سنجل (Single Espresso) والإسبريسو دابل (Double Espresso) هما جرعتان مختلفتان من الإسبريسو، إليك الفروق الرئيسية:

  الإسبريسو سنجل (Single Espresso)

1. *الحجم*: عادة حوالي 1 أونصة (30 مل).
2. *كمية القهوة*: تستخدم حوالي 7-10 جرام من القهوة المطحونة.
3. *التركيز*: مركزة وقوية.
4. *النكهة*: نكهة إسبريسو مكثفة.
5. *الاستخدام*: تستخدم في مشروبات مثل الكابتشينو واللاتيه.

  الإسبريسو دابل (Double Espresso)

1. *الحجم*: حوالي 2 أونصة (60 مل).
2. *كمية القهوة*: تستخدم حوالي 14-20 جرام من القهوة المطحونة.
3. *التركيز*: أكثر قوة وتركيزًا مقارنة بالسنجل.
4. *النكهة*: نكهة أقوى وأكثر وضوحًا.
5. *الاستخدام*: يمكن تناولها كما هي أو استخدامها في مشروبات أكبر مثل اللونج بلاك.

  الفروق الرئيسية

1. *كمية القهوة*: الدابل تستخدم ضعف كمية القهوة تقريبًا مقارنة بالسنجل.
2. *الحجم*: الدابل يكون حجمه أكبر.
3. *النكهة والقوة*: الدابل تكون أكثر قوة وتركيزًا.
4. *الاستهلاك*: بعض الناس يفضلون السنجل للنكهة المركزة، بينما يفضل البعض الدابل للقوة الإضافية.

  الاستخدامات

- *السنجل*: شائع في مشروبات مثل اللاتيه والكابتشينو.
- *الدابل*: يمكن شربه مباشرة أو استخدامه في مشروبات تحتاج قوة إسبريسو أكبر.
تفضيل الإسبريسو سنجل أو دابل يعتمد على ذوق الشخص وقوته المفضلة.

 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

أسرار توليفات القهوة وكيف تعمل توليفة بنفسك يدل على إنك مهتم بمستوى احترافي.

سرّ توليفة القهوة من كتاب اسرار توليفات حبوب البن : ازاي تخلط البن زي ما بتتبّل البيض؟

مقارنة كاملة بين نسكافيه كلاسيك ونسكافيه جولد من حيث عدة جوانب رئيسية